Gaziantep'te meydana gelen otobüs kazasında yaşamını yitiren 3 sağlık şehidinin aileleri için meslektaşları tarafından yardım kampanyası başlatıldı. 

20 Ağustos günü Gaziantep’in Nizip ilçesinde yakınlarında meydana gelen bir kazaya müdahale eden ekilere devrilen bir yolcu otobüsü çarpmış, kazada 3 sağlık görevlisi, 3 itfaiyeci ve 2 gazetecinin de aralarında bulunduğu 16 kişi yaşamını yitirmişti.

Kazada yaşamını yitiren acil tıp teknisyeni Tuba Uzdilli, ambulans sürücüleri Abdullah Kütük ve Halil Özden’in aileleri için Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünce yardım kampanyası başlatıldı. Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Valiliğin onanıyla başlatılan kampanyada elde edilecek gelir 3 sağlık şehidinin çocuklarınının eğitim masrafları başta olmak üzere ailelerinin ihtiyacı için kullanılacak. Kampanya geliri hak sahiplerine eşit olarak dağıtılacak. 

İl Sağlık Müdürlüğü'nden bugün resmi bir şekilde tanıtımı yapılacak olan kampanyayı Gaziantep Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Vejdi Yıldız, sosyal medya hesabından "Vakit vefa vakti" şeklinde duyururken, sağlık  alanındaki paylaşımlarıyla dikkat çeken Acil Uzmanı Dr. Tutku Tanrıkulu Tek ise, "20 Ağustos'ta Gaziantep TAG otoyolunda yaşanan elim trafik kazası sonucu hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımız; #AbdullahKütük #TubaUzdilli #HalilÖzden Emanetlerinin yanındayız. Onlar görevini yaptı, şimdi sıra bizde... Lütfen bize destek olun" cümlesiyle destek istedi.