Gaziantep'te, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) tarafından yapılan gaz, yangın ve deprem tatbikatları nefes kesti.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan ve il yönetiminin de canlı yayından takip ettiği tatbikatta 112 Acil Çağrı Merkezine gelen bir fabrikada klor gazı kaçacağı ihbarı üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, polis, 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Tatbikatta gerekli önlemleri alan kurtarma personeli klor gazından etkilenen 1 kişiye müdahale edip arındırma işlemlerinin ardından kazazedeyi hastaneye sevk etti.

Tatbikat kapsamında bir fabrika bahçesinde yangın alarmı üzerine bölgeye sevk edilen Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye ekipleri çalışan personeli tahliye ettikten sonra yangına müdahale ederek söndürdü.

İslahiye ilçesinde gerçekleşen senaryoda ise 5.8 büyüklüğünde deprem ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. AFAD ve itfaiye ekipleri senaryo gereği yıkılan bir binada enkaz kaldırma ve kurtarma çalışması yaptı. Bina içerisinde bulunan ve enkaz altından çıkarılan 3 vatandaş kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

AFAD, itfaiye, sağılık ve güvenlik ekiplerinden oluşan 110 personelin görev aldığı tatbikatı Gaziantep Valisi Davut Gül ve ilgili kurumları yöneticileri de canlı yayından izledi.