Şahinbey Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nde çalışmalar tamamlanırken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, tünellerin 15 Mart saat 11.00’de vatandaşın kullanımına açılacağı müjdesini verdi. Başkan Tahmazoğlu tünelden ilk geçişi de Türk Chopper Motosiklet Kulübü üyeleri ile birlikte yaptı.

 

GAZİ ŞEHRİMİZE YAKIŞIR BİR ESER

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep’e yakışır bir eser olduğunu belirterek “Türkiye 100 yılına yakışır bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nin temelini atmıştık. Depremden hemen sonra 7 ay gibi kısa bir sürede 2,5 kilometre uzunluğunda tünellerimizi adeta 4 koldan tırnaklarımızla kazıp, 35.000 kamyon hafriyat çıkararak kazı işlemlerini tamamlamıştık. Bugün itibariyle de tünelimizin bütün inşa süreci tamamlanmış oldu. 15 Mart saat 11.00’den itibaren Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’ni vatandaşımızın kullanımına açacağız” dedi.

 

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Şehir trafiğinin rahatlayacağını ifade eden Başkan Mehmet Tahmazoğlu, “Vatandaşımızın kullanımına açılacak olan tünellerimiz normalde yarım saat süren yolu, 1 dakikaya düşürecek. Hem yol kısalacak, hem de yakıt ve zamandan da tasarruf etmiş olunacak. İnsanlar sevdiklerine çok daha kısa bir sürede ulaşabilecek. Bu da şehrimizin trafik problemine de ayrıca çok ciddi bir katkı sağlayacak. Şehreküstü’yü, Yeşilvadi Bulvarına bağlayacağız. Böylelikle hiçbir vatandaşımız gerek İnönü Caddesi gerek Boğaziçi Bulvarı’nı kullanmadan direkt tünellerimizden geçerek Yeşilvadi Bulvarı üzerinden istediği yöne özellikle Karataş’a ve Şehir Hastanesi’ne çok kolay bir erişim sağlamış olacak. Gaziantep’in vizyonuna yakışır bir eser oldu. Emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Tünellerimiz Gazi şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.