Gaziantep’te 7 yıl önce bir kişinin öldüğü kuyumcu soygununun failleri, olay yerinden kaçarken düşürdükleri maskeden alınan DNA örnekleri ile tespit edildi.

14 Eylül 2015 tarihinde Şehitkâmil ilçesi Belkız Mahallesi 19. Cadde üzerindeki bir kuyumcu dükkanına gelen silahlı ve maskeli 3 kişi, iş yeri sahibi Şahin Demir'i silahla vurarak öldürdükten sonra vitrindeki altınları alarak kayıplara karıştı. 

Olayın ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerindeki delilleri toplayarak şüphelilerin kimliklerini tespit edip yakalamak için çalışma başlattı. Olay yeninde yapılan inceleme sırasında şüpheli şahısların kaçış güzergahında bulunan maske incelenmek üzere Diyarbakır Bölge Kriminal polis Laboratuvarına gönderildi. Maske üzerinden alınan DNA örnekleri incelenen laboratuvarda örneklerin kime ait olduğu belirlendi.

27 Haziran 2022’de gelen laboratuvar sonuçlarında ise maskenin, daha sonraki tarihte işlediği “yağma” suçundan dolayı halen cezaevinde tutuklu bulunan M.K’ya ait olduğu belirlendi.

Cinayet Bürosu dedektifleri tarafından şüpheli şahısların kaçış güzergahında yapılan incelemede ise F.K. ve Y.A. isimli 2 şüpheli şahsın olayla bağlantılı olduğunu belirleyince 22 Ekim 2022 tarihinde iki şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, sevk edildikleri Adli Mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.