Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, daha çevreci ve sağlıklı ulaşım için şehir için toplu taşıma ve gezi turlarında yakın zaman içinde hibrit otobüsler kullanacaklarını açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, teknik ekibiyle birlikte kentteki sera gazı emisyonunu azaltmak ve iklim koşullarına uygun araçlar temin etmek için Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu. Bu kapsamda elektrik otobüsleri de inceleyen Başkan Şahin, belediye bünyesindeki otobüsleri peyderpey elektrikli otobüslerle değiştireceklerini söyledi.

Başkan Şahin, inceledikleri otobüslerin iklim dostu, çevre dostu ve yakıt tasarrufunu önemli oranda artırdığına dikkat çekerek, “Bu otobüs Gaziantep için özel çalışılmış bir araç. Bunun yanı sıra körüklü otobüslerdeki yolcu taşıma kapasitemizi de artırmış olacağız. Hibrit otobüsler, engelli bireyler için de kolaylık sağlayacak nitelikte. Engelli vatandaşlarımızın otobüslere inip binme konusunda yaşadığı sıkıntıları bu otobüs ortadan kaldıracak. Vatandaş memnuniyeti bizim için çok önemli” dedi.

Şahin, araç filosunu gençleştirmeyi ve "akıllı şehir"e uygun hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Ciddi bir araştırma yapıyoruz. Filomuza yeni katacağımız otobüslerle hem vatandaş memnuniyetini sağlamış olacağız hem de akıllı ulaşımın alt yapısını hazırlamış olacağız. Çünkü yeşil şehiriz, akıllı şehiriz. Bu nedenle akıllı ve yeşil ulaşım en önemli başlıklarımız” diye konuştu.