Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden dolayı depremin yaşandığı 11 il icin  muracaat süresi uzatılan 7440 sayılı yasadan yararlanmak için müracaat süresi 31 Ekim'de sona eriyor.


Vergi Danışmanı Mehmet Durmuş, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırmasından yararlanmak için son başvuru tarihinin 31 Ekim 2023 olarak belirlendiğini, ilk taksitin ödeme tarihinin  ise 30 Kasım olduğunu anımsattı.
Durmuş, "Vergi barışı kapsamında;  213 sayılı Vergi Usul Kapsamında tahsil edilen tüm kamu alacakları, Belediye gelirler kanunun kapsamında tahsil takip ve tahsil edilen, alacaklar ile Gümrük idareleri tarafından takip ve tahsil eden alacakları kapsamaktadır" dedi.

Yasa kapsamında borcunu yapılandıran kişilerin ihtilaf konusu ettikleri hususlar için davalarını geri çekmeleri gerektiğini belirten Durmuş, "Yasa kapsamında yapılandırılan borçlar pesin ödenebileceği gibi 12, 24 ve 48 taksit şeklinde ödeme seçenekleri bulunmaktır. Peşin ödemlerde hesaplanan faiz tutarının yüzde 90'ından vazgeçilmektedir. Bu büyük imkandan yararlanmak isteyen mükellefler ilgili kurumlar bizzat müracaat ederek borçları yapılandırabildikleri gibi , e-devlet şifresi veya şirketlerin interaktif şifresiyle de kendi işyerlerinde yapılandırma işlemlerini yapabilmektedirler" görüşünü dile getirdi.