Gaziantep ve 5 ilde dolandırıcılık ve tefecilik yapan 9 ayrı organize suç örgütüne yönelik son 2 haftadır düzenlenen operasyonlarda hesaplarında son 2 yılda 2 Milyar 408 Milyon TL işlem hacmi bulunan 61 şüpheli yakalandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada 6 ilde Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma KOM ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Daire Başkanlıkları koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin yakalandığı iller ve suç konularını şöyle açıkladı:
Gaziantep'te; sahte yatırım danışmanlığı ilanı aracılığıyla para talep ederek vatandaşları dolandırdıkları, Muğla'da; sosyal medya hesapları üzerinden irtibata geçerek, sahte yatırım sitelerine yönlendirip 244 vatandaşımızı dolandırdıkları, Balıkesir'de; uyuşturucu ticaretini organize şekilde yürüttükleri ve tefecilik yaptıkları, Diyarbakır'da; baskı, darp, cebir ve tehditle arazilerin tapularını kendi üzerlerine almaya çalıştıkları, Zonguldak'ta; sosyal medya hesapları aracılığıyla, sahte sınavsız ehliyet ilanı ile dolandırıcılık yaptıkları, Sivas'ta tefecilik yaptıkları tespit edildi.
Şüpheliler hakkında savcılıklarca soruşturma başlatıldığını bildiren Yerlikaya, "Bu organize suç örgütü üyelerinin işleyebileceği tefecilik, dolandırıcılık ve hırsızlık gibi suçlardan vatandaşlarımızın zarar görmesini engelledik. Şüphelilerin 46'sı tutuklandı, 15'i hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı" dedi.
