28 Şubat postmodern darbesi, 27. yıl dönümünde Gaziantep'te de lanetlendi.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen basın açıklamasında 28 Şubat Postmodern Darbe bildirisini okuyan AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, 28 Şubat darbesinin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

 28 Şubat darbesinin akıl ve mantığa deli gömleği giydirmek olduğunu söyleyen Çetin, “27 yıl önce silahlı cunta tarafından, sözde irtica tehdidi ile bütün bir ülkeyi çevrelemeye çalışmak, toplumun çeşitli kesimlerini vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak, insanlık onuruna, akıl ve mantık ilkelerine deli gömleği giydirmek üzere gerçekleştirilen 28 Şubat Darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir’ dedi.

Çetin, “Failleri tarafından “1000 yıl sürecek” yaklaşımı ile savunulan bu karanlık girişimin değil bin, on yıl bile sürememiş olması vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesidir. İslami kimliğe duydukları derin öfkeyi, sistematik ve kanun dışı vahşi bir militarist dayatma ile dışa vuran darbeciler aldıkları anti-demokratik MGK kararları ile dönemin iktidarına darbe vurmuşlardı” şeklinde konuştu.

Karanlık darbe dönemlerinin bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldüğünü belirten Çetin, “Türkiye’ye sözde ayar vermeye kalkan, milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe dönemleri, milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği mücadele ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü. Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini egemen kılma, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyor, 21 yıldır her şartta ve koşulda darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” görüşünü dile getirdi.