Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nitelikli 3 merkezin kapanmasına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. Rektör Arif Özaydın’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamadaki “Merkezdeki 3 doktor istifa haklarını kullanıp ayrıldılar, yerlerine bakanlıktan uzman istedik” açıklamasına büyük kısmı sağlıkçılardan oluşan kullanıcıların yorumları dikkat çekti: Doktorlara savaş açtınız, kazansanız kaybedeceksiniz!

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki Çocuk Hematoloji/Onkoloji bölümünden 3 hekimin aynı anda istifa etmesiyle bölümle ilintili Çocuk Kemik İliği Nakil Merkezi’nin de kapısına kilit vurulmasına neden oldu. Sosyal medyada yayınlanan tepki dolu paylaşımlar karşısında bir açıklama yapan Rektör Arif Özaydın, "Üniversitemiz Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı'nda görev yapmakta olan 3 doktor istifa haklarını kullanarak özel hastanelerde çalışmayı tercih etmiştir. Üniversitemize başvuran hastalarımızın mağdur olmaması için her türlü tıbbi destek sağlanacaktır. Sağlık Bakanlığımızdan uzman desteği istenmiştir. En kısa zamanda ilgili alanda uzmanlık hizmeti verilmeye başlanacaktır" dedi.

Açıklamaya tepkiler de gecikmedi tabi.

Özaydın’ın paylaşımının altına veya meslekle ilgili bazı tanınmış kullanıcıların konuyla ilgili paylaşımlarına yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

@DahiliyeDoktoru: Sayın rektörden hedef gösterir gibi çok talihsiz bir açıklama. O üç öğretim üyesine sahip çıkacaktınız, istifa ettikten sonrası sizi ilgilendirmez!

@musavirhasan: Çalışma barışını ve bilime uygun ortamı sağlaması gereken yöneticiler rektörler otelde yer kapmaca oynasın, doktor içeride şiddet görsün. Sonra da hedef göster. Ne güzel memleket...

Mert M.D: Hastanesi olan üniversitelerde rektörlerin teşvikinin 340 bin TL, asistan doktorların 3 bin TL, uzman doktorların 10 bin TL olduğu doğru mudur?

@leorabidus: En kısa sürede derken? Ülke çapında 168 tane pediatrik hematolog var zaten...6 yıl tıp fakültesi 4 yıl pediatri uzmanlığı 3 yıl yan dal uzmanlığını hızlandırılmış şekilde verip mi yetiştirecekmiş sağlık bakanlığı?

Erdal Şeker: Rektörün CV'sine bakılınca sadece bir tane sci-expanded yayın gördüm. Bu özgeçmiş ile 3 tane yan dal hocasına laf söylemek ne rahatlık ya.

Aysu Tatar: Şu yazıya bak şu yazıya, utanmadınız mı hiç? Böyle yazı yazan rektöre fazla bile dayanmıştır meslektaşlarım!  Sana ne istifadan sonra ne yaptıklarından? Mağduriyet gidermek istiyorsan polikliniklerini sen yap o zaman.

Yıldırım Balta: Göreve geldiğiniz ilk günden beri Gaziantep Üniversitesi'ni içine düşürdüğünüz rezillikler silsilesine bir yenisini daha eklediniz. Artık sizden açıklama yapmanızı değil, onurlu bir duruş sergileyip İSTİFA etmenizi bekliyoruz sayın rektör.

Vefa Aksit: Hazır eliniz değmişken 2 tane Çocuk Gastroenterolog, 2 çocuk Nörolog, 2 kg soğan, 3 kg da patates alabilir misiniz? Malum dalda yetişiyor ya bunlar. Bi hastaneden aynı anda 3 onkolog istifa ediyor ve siz kendinizi sorgulamadan önce Dr’ları hedef gösteriyorsunuz. Bravo.

@psoasmedius: Normalde böyle bir toplu istifada bi taraflarından ter akana kadar soruşturma geçirmesi gereken yöneticiler gelir Twitter’da şuursuzca istifa edenleri hedef gösterir. Çünkü burası Orta Doğu, burada her şey normal.

Furkan Erdem: Zerre utanmadın di mi şunu yazarken. Rezalet.