Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da düzenlenecek COP31’in ulaşım organizasyonu için aralarında elektrikli araçların da bulunduğu 60 otobüs ve 72 şoför görevlendirdi.
Türkiye’nin ev sahipliğinde 9-20 Kasım 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 31. Taraflar Konferansı’nda (COP31), iklim değişikliğiyle mücadele, sera gazı salımlarının azaltılması ve iklim değişikliğinin etkilerine uyum konuları ele alınacak.
Katılımcıların ulaşımında görev alacaklar
Gaziantep’ten gönderilen otobüsler ve görevlendirilen şoförler, konferans boyunca katılımcıların ulaşımında hizmet verecek. Ulaşım planlamasıyla toplu taşıma kullanımının artırılması ve trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi, elektrikli otobüslerin de kullanılacağı destekle organizasyonun ulaşım kaynaklı karbon ayak izinin azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.