Hasan Kalyoncu Üniversitesi 2000’e yakın yeni öğrencisine “Hoş Geldiniz!” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında yeni kayıt yaptıran öğrencilerine, akademik ve sosyal içerikli “Oryantasyon 2023: Üniversite Hayatına Giriş Dersi” düzenledi. HKÜ Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda 2000’e yakın yeni öğrenci üniversite yolculuğuna ilk adımını attı.

Oryantasyon 2023 - Üniversite Hayatına Giriş Programında konuşan Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, “Eğitim hayatınızı, akademik başarının yanında, beşeri ilimlere önem veren, sosyal ve kültürel kazanımların da bulunduğu sanatsal ve spor faaliyet alanlarında da etkin olmanızı arzu ediyoruz. Özellikle kendi yetkinlik alanınızı keşfederek öğrenci topluluklarımızda aktif ve etkin görev alarak faaliyetlerin içerisinde bulunmanızı ve bu faaliyetleri bizzat organize ederek üretkenliğinizi artırmanızı arzu ediyoruz. Azim, irade ve umudun disiplin ve bilim ile birleşmesiyle yarınları bilimin ışığında kuracak olan sizler üniversitemizin ve ailelerinizin onur kaynağı olacaksınız. HKÜ ailemizin büyümesinden gurur duyuyor, Cumhuriyetimizin 100. Yılında üniversitemizin de 15. Yılının yeni sıçrama hamlelerimizin kilometre taşı olacağına inanıyorum” dedi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise, “Bugün, geleceğinizi şekillendireceğiniz; zihninizi bilgiyle, kalbinizi sevgi, vefa ve dostlukla dolduracağınız ve ömrünüz boyunca asla unutamayacağınız üniversite yaşamına ilk adımınızı atıyorsunuz. Eğitim hayatınızın bu en önemli aşamasında, sadece bir meslek sahibi olmakla kalmayacak, her alanda bilgi ve kültürünüzü artıracak, ufkunuzu genişleteceksiniz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, bu anlamlı yolculuğunuzda size mihmandarlık etmekten büyük bir heyecan ve gurur duyduğumuzu bilmenizi isteriz” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

 ÜNİVERSİTE YAŞAMINA İLK ADIM

Yoğun ve kaliteli bilimsel ve sosyal içeriği ile 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına yeni öğrencilerin hızlı uyum sağlayabilmesi için düzenlenen ve 3 gün süren oryantasyon programı kapsamında; Prof. Dr. Abdülkerim Çalışkan “Üniversite Hayatında Farklı Disiplinlerle Entegre Çalışmanın Önemi”, Doç. Dr. Muhammed Enes Kala “Hayata ve Eğitime Ahilikle Bakmak”, Doç. Dr. Mehmet Dinç “Yeşilay Bağımlılık Bilgilendirme Semineri”, Şule Taşkıran Kala “Gençlerin Sorularıyla Dünyaya Bakmak”, İnanç Ayar “Öğrenerek Yaşamak” ve Sinan Torum “Kariyer Yolculuğu” konularında seminer verdi.

HKÜ ailesinin yeni öğrencileri kampüs turunun yanı sıra üniversitenin sosyal, kültürel ve akademik yaşamına dair tanıtımların yer aldığı etkinliklerle üniversite hayatıyla tanıştı.