GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 13:46

Şehit Eyyüp'e son görev

Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu’nun cenazesi ailesinin yaşadığı Gaziantep’te toprağa verildi.

Şehit Eyyüp'e son görev

Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyüp Uğurlu’nun cenazesi ailesinin yaşadığı Gaziantep’te toprağa verildi.

Şehit Eyyüp Uğurlu için öğle namazına müteakip Gaziantep Asri Mezarlıktaki Bahaeddin Nakıpoğlu Camisi'nde tören düzenlendi. Törene şehidin babası Celal, üvey annesi Fatma, kardeşleri Suat, Sait, Abdulkadir, Halil İbrahim, Sabri, Hatice, Zeliha ve Ezgi Uğurlu ile diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit yakınlarının Kürtçe ağıtları yürek yaktı.

Törene şehidin ailesi ve yakınları, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Mehmet Sait Kirazoğlu, Bayram Yılmazkaya ile protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı için musalla taşına konulan şehidin al bayrağa sarılı tabutuna sarılan yakınları gözyaşı dökerken, akrabası olan bir kadının “Küçük askere kurban olayım. Eyüp toprak soğuk, üşürsün” şeklindeki Kürtçe ağıtı yürek yaktı. Tören boyunca şehidin babası Celal Uğurlu’nun koluna girerek teselli eden ve aynı operasyonda şehit olan Duabey Onur Öztürkmen’in babası Derde Öztürkmen’in Celal Uğurlu ile birlikte tabutun başına gelerek dua etmesi ise törene katılanları duygulandırdı.

Şehit Eyüp Uğurlu’nun cenazesi Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Gaziantep Asri Mezarlığı’ndaki askeri şehitlikle gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

3 YAŞINDA YETİM KALMIŞ

Öte yandan şehidin hikayesi ise yürek yaktı. 25 yaşında olan şehidin annesini 3 yaşında iken kanser hastalığı nedeniyle yitirdiği ve babaannesi tarafından büyütüldüğü öğrenildi. 2 hafta önce izne gelen şehidin birliğinden gelen görev emri üzerine iznini yarıda bırakarak görev yerine gitmek için babası tarafından kiralanan ticari taksiyle yola çıktığı, Şırnak Silopi’de kaza yapmalarına rağmen birliğine katılarak arkadaşlarıyla birlikte operasyon bölgesine geçtiği belirtildi.

 

 

AdminAdmin