Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen “Temassız Oyun Şenliği” Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un video konferans katılımıyla gerçekleşti. Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen yeni oyun tekniği ile okullarda çocuklar güvenle oyun oynaması amaçlanıyor.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen şenlikte, oyun ve şenlik uzmanı Prof. Dr. Tolga Erdoğan tarafından 4 gün boyunca yaklaşık 630 okul öncesi, sınıf ve beden eğitimi öğretmenine uygulamaları olarak “Temassız Oyunlar” eğitimi verildi. Eğitimin ardından Masal Parkı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla şenlik düzenlendi.

 

Çocuklar için tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve iş birliği gibi çeşitli edinimlerin gelişmesine yardımcı olabilmesi hedeflendiği ve hiçbir fiziksel temas içermeyen oyunların oynandığı şenlikte, oyunun gücünden yararlanarak çocukların yeni sürece geçişlerini kolaylaştırmak ve her türlü kaygı ve endişeden sıyrılarak okul yaşamına, arkadaşlarına uyum sağlamaları amaçlanıyor.

 

Şenliğe video konferansla bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimlerle birlikte güveni bir şekilde oyun vasıtasıyla hijyen kuralları, uzaktan eğitimle ilgili bazı hususları paylaşıyor olmasının rahatlatıcı olduğunu belirtti. Bakan Selçuk, “Böylesi zorlu, sağlık açısında sıkıntılı günlerde, sizlerin bir güneş gibi açacak projelerle uğraşıyor olmanız bunları hayata geçiriyor olmanız gerçekten çok değerli. Oyun bizim en önemli aracımız, eğitimde kullandığımız en güzel metot. Oyun vasıtasıyla hijyen kuralları, uzaktan eğitimle ilgili bazı hususları paylaşıyor olmak bizi rahatlatıyor” dedi.

 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, “Hep birlikte Türkiye’de ilk kez temassız oyun dediğimiz özel bir çalışma yaptık. Virüsle mücadele ederken bir taraftan da hayat devam ediyor, okullar açıldı. Çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. Zihinsel gelişim sadece kitaplarla olmuyor, oyun da bu gelişimi geliştiriyor. Bu eğitici öğretimle hem duygusal, hem fiziki olarak bizi geleceğe hazırlıyor. Temassız olması bu dönemin yaşadığı en büyük soruna karşı bir fırsat veriyor” dedi.