Gaziantep’te muska yapmak için evine gelen kadının kızını 18 yaşındaki kızı “Arkadaşın çıplak görüntülerini çekmiş, büyü yaparak ondan alabilirim” diyerek kandırdığı ve istismar ettiği iddia edilen 70 yaşındaki Kahraman Kurnaz adlı üfürükçü tutuklandı. Üfürükçü Kurnaz’ın, şikayet üzerine suçlu bulunmaması için “Cinsel iktidarsızlığı” ve “Görme bozukluğu” olduğu yönünde rapor aldığı ortaya çıktı.

ATV’de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılan Gaziantepli Mehmet Ataş, 18 yaşındaki kızı Ayşenur Ataş’ın 70 yaşında bir kişi tarafından kaçırıldığını belirterek yardım istedi. Programda 70 yaşındaki Kahraman Kurnaz’ın yaptığı muskaları evin her tarafında bulduğunu söyleyen Ataş, “Eşim, annemin bana büyü yaptığını belirterek onu bozmak için Kahraman’a gitmiş. Kahraman da eşimden çok para almış. Sonra da kızımı alıp götürmüş. Ben sakatım, gücüm yok. Ben kendi derdimi bıraktım, kızımın derdine düştüm. Yalvarırım bana yardım edin” dedi.

Programda Mehmet Ataş’ın getirdiği muskayı açan ünlü sunucu Müge Anlı, muskanın içinde cips paketi ve gazete kâğıdı çıktığını görünce şaşırdı. Muskadan iddia kuponu çıktığını gören Anlı, “Cips paketini muska diye vermiş. Kısa günün karı, 600 liraya hem cipsi yemiş hem de muska yapmış. Bunlara inananlara söylüyorum, işte bu” dedi.

Ataş, “Jandarmaya verdiğim muskalarda Arapça yazılar çıktı. Adam da kabul etti, bunlarla insanları iyileştirdiğini söyledi. Bu adam bizim taşındığımız konutlara geldi. Muska yapıyordu, bizimkilere ne kadar söyledimse de ikna edemedim. İnşaatlarda çalışıyordum, düzenli çalışamıyordum. Eşim de bunu sorun yapıyordu. Eşim annemin bana muska yaptığını, o nedenle huzurumuzun bozulduğunu söyleyerek muska yaptırıyordu. Annem 12 sene felçli yaşadı. Üçkâğıtçının söylediği annemin muska yaptığıydı. Eşim kızımı da yanında götürüyormuş. Bu sırada kızıma musallat olmuş. 6 çocuğu olan, oğlu kendisinin yüzünden soyadını değiştirmiş bir adam” diye konuştu.

 

Ekibin evini bulup kapısını çaldığı Kahraman Kurnaz ise, “Bir senedir beri büyü yapmıyorum çünkü gözüm görmüyor. Daha önce yapıyordum ama gözüm görmediği için artık yapmıyorum. Çocuklara söyleyeyim, ekip de size söylesin ama Türkiye duymasın. 10 yıldır erkek değilim, raporum da var. Bana iftira ettiler, ben de bu raporu aldım. Gidip mahkemeye vereceğim” diye kendisini savundu.

Programa katılan ve ünlü sunucunun yönlendirmesi üzerine konuşan Ayşenur Ataş ise, “Her şey 15 yaşında Antep’e gitmemle başladı. Dayımın arkadaşının evinde kalmıştım. Orada Senem adlı kadın benim görüntülerimi çekip bu adama göndermiş. Kayıtları bana gösterip ‘Bunlar ailene ulaşırsa ne olur? Bunları kızla görüşüp sildirebilirim’ diyordu. O da ‘anne babana göstermeyeceğim, bende dursun’ diyordu. Ondan sonra dükkânında çalışmamı istedi. 2 yıl önce çekilen görüntüleri aileme göstermemesi için dükkânda çalışmaya başladım. Yapacak başka bir şey yoktu, sildirdi mi sildirmedi mi bilmiyorum. Görüntüleri görmedim Kahraman kendisinin hoca olduğunu, cinleri olduğunu ve o görüntüleri sildirebileceğini söylüyordu. Benim telefonumla mesaj atıyor, kocam olduğunu söylememi ve böylece beni 3 harflilerden koruyacağını söylüyordu. Bazen de gözü görmediği için benim yazmamı istiyordu. Elinde ne varsa silmesi için orada duruyordum. Kendim isteyerek hiçbir şey yapmadım ama istismara uğradım. Senem Kahraman’a müşteri getiriyordu. Kahraman beni taciz ediyor, istismar ediyordu. Ailemin şikayeti üzerine karakola gittik ama oradakiler erkekti, yaşadığım istismarı anlatamadım. Elimden geldiğinde artık herşeyi anlatıyorum kim kimsesiz kızları böyle kandırmasınlar. Çünkü özellikle kimsesiz kızları tercih ediyorlar. Kimse böyle bir şekilde görüntülerinin ortaya çıkmak istemeyeceği için sessiz kalacaktır” dedi.

Ayşenur’un sözleri üzerine yetkililere seslenen ünlü sunucu ise, “Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Karakollarda ve emniyette kadın görevlilerin olması gerekiyor” dedi.

Yayındaki iddialar üzerine İslâhiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Kurnaz’ın evine giderek gözaltına aldı.