Yeniantep | Gaziantep Haberleri
Yeniantep | Gaziantep Haberleri
Diğer Sayfalar
KÜLTÜR-SANAT

Gaziantep’te bilim şenliği: 40 gence 500 bin TL ödül

Gaziantep’te düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği sona erdi. Dereceye giren 40 gence toplam 500 bin TL ödül verildi.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Gaziantep’te bilim şenliği: 40 gence 500 bin TL ödül
Paylaş:

Gaziantep’te düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği, ödül töreniyle tamamlandı. Projeleriyle dereceye giren 40 gence toplam 500 bin TL ödül verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliğinin ev sahipliğinde, Türk Dünyası Çocuk Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirilen 8. Uluslararası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği sona erdi. Türk dünyasından gençleri buluşturan organizasyonda, bilim ve teknoloji alanındaki projeler ödüllendirildi.

Gençlerin çalışmalarını uluslararası alanda tanıtmak, bilimsel ve kültürel etkileşimi artırmak amacıyla düzenlenen şenlikte; birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve jüri özel ödülü kategorilerinde 40 genç ödüle layık görüldü. Toplam 500 bin TL’lik ödül, kapanış töreninde sahiplerini buldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dereceye giren gençleri tebrik ederek ödüllerini protokol üyeleriyle birlikte takdim etti.

Çeber: Ortak kelimelerimiz, ortak kültürümüz var

Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Başkan Fatma Şahin’in, “Sayın Valim bugün ikimizin adına konuşursan mutlu olurum” sözlerini aktararak katılımcıları iki kurum adına selamladı.

Türk dünyasıyla paylaşılan tarihi ve kültürel bağlara değinen Çeber, farklı ülkelerden gelen katılımcıların stantlarında bu ortaklığın görülebildiğini söyledi. Çeber, şöyle konuştu:

“Bizim bir de geniş coğrafyamız var, gönül coğrafyamız var. Osmanlı zamanında dokunduğumuz topraklar var, kurduğumuz ilişkiler var. Geldiğimiz ana vatanımız var, ana yurtlarımız var, ortak kelimelerimiz, cümlelerimiz, ortak atasözlerimiz var. Ortak yemeklerimiz var. Birbirine çok benzeyen kıyafetlerimiz var.”

Tuna: Önemli olan birlik ruhunu yaşamak

Türk Dünyası Çocuk Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Merkez Valisi Güngör Azim Tuna da şenliğin amacına ulaştığını belirtti. Gaziantep’in Türk dünyasının yeni buluşma noktalarından biri haline geldiğini ifade eden Tuna, organizasyonun gençler arasında kurduğu bağa dikkat çekti.

Tuna, “Burada ödül almak önemli değil, onu bir kere daha vurgulamak lazım. Buraya katılmak önemli. Bu birlik beraberlik ruhunu yaşamak önemli. Bunu da hep birlikte gerçekleştirdik” dedi.

Kapanış programı, Fatma Şahin, Kemal Çeber, Güngör Azim Tuna ve şenliğe katılan gençlerin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle tamamlandı.

Bu haber Yeniantep | Gaziantep Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR-SANAT Haberleri

Yeni Slow Radyo