Yeniantep | Gaziantep Haberleri
Yeniantep | Gaziantep Haberleri
Diğer Sayfalar
EKONOMİ

Gaziantep iş dünyasından Cumhuriyet’in 103. yılına ortak vurgu

Gaziantep’te sanayi ve ticaret dünyasının temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda bağımsızlık, milli egemenlik ve üretimin önemine dikkat çekti.

Google'da haber kaynağınız olarak seçmek için tıklayın
Gaziantep iş dünyasından Cumhuriyet’in 103. yılına ortak vurgu
Paylaş:

Gaziantep’te sanayi ve ticaret dünyasının temsilcileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladıkları mesajlarda bağımsızlık, milli egemenlik ve üretimin önemine dikkat çekti. Cumhuriyet’in kazanımlarını gelecek nesillere taşıma sorumluluğunu vurgulayan başkanlar, daha güçlü bir Türkiye için çalışma kararlılıklarını dile getirdi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) başkanları, Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümünü kutladı. Mesajlarda, Gaziantep’in Milli Mücadele’deki direniş ruhunu bugün üretim, istihdam, ticaret ve ihracatla sürdürdüğü belirtildi.

Ünverdi: Ekonomi cephesini güçlendirmek için çalışıyoruz

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Cumhuriyet’in büyük bedeller ödenerek kazanıldığını belirterek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen bağımsızlık mücadelesinin milli egemenliğe dayanan bir devletle taçlandığını ifade etti.

Cumhuriyet’in birlik ve bütünlüğün, eşit vatandaşlığın ve aydınlık yarınların teminatı olduğunu vurgulayan Ünverdi, GSO olarak kent sanayisini yeniliklere hazırlamak, üretimi, ticareti ve ihracatı geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti. Ünverdi, ekonomi cephesini güçlendirerek Türkiye’ye yeni kazanımlar sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

GTB başkanları: Mirasımızı daha ileriye taşımalıyız

GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ortak mesajlarında Cumhuriyet’in milletin kendi geleceğine sahip çıkmasının ve bağımsızlığından vazgeçmemesinin en güçlü ifadesi olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet’in bilim, eğitim, üretim ve kalkınmanın önünü açtığını belirten Tiryakioğlu ve Akıncı, “Bizlere düşen en önemli sorumluluk, bu büyük mirası yalnızca korumak değil, onu her alanda daha ileriye taşıyarak gelecek nesillere çok daha güçlü bir Türkiye bırakmaktır” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in Milli Mücadele’de gösterdiği direnişin ardından bugün de ülke ekonomisinde önemli bir sorumluluk üstlendiğine dikkat çeken GTB başkanları, bu mücadele ruhunu emek ve üretimle yaşattıklarını kaydetti.

Şimşek: Ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirmeliyiz

Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Cumhuriyet’in Türk milletinin bağımsızlık iradesinin ve ortak mücadelesinin en büyük eseri olduğunu belirtti. Şimşek, “Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda özgürlük, eşitlik, çağdaşlık ve kalkınma hedeflerinin temel dayanağıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet’i koruyup yüceltmenin yollarından birinin ekonomik bağımsızlığı güçlendirmekten geçtiğini ifade eden Şimşek, üretimden istihdama, teknolojiden ihracata kadar her alanda ilerlemek için çalışmayı sürdüreceklerini bildirdi. Şimşek, Gaziantepli sanayicilerin zorluklara rağmen üretime ve yatırımlara devam ederek Türkiye’nin rekabet gücüne katkı sunmayı temel sorumlulukları arasında gördüğünü vurguladı.

GTO başkanları: Cumhuriyet’e sahip çıkmak sorumluluk üstlenmektir

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı Ali Bayram Sarıca, Cumhuriyet’in milletin bağımsızlık iradesinin ve geleceğe inancının en güçlü ifadesi olduğunu belirtti.

Gaziantep’in bağımsızlık mücadelesinde kazandığı “Gazi” unvanının taşıdığı sorumluluğa dikkat çeken Yıldırım ve Sarıca, Cumhuriyet’e sahip çıkmanın daha fazla çalışmayı, üretmeyi ve ülkeyi her alanda ileriye taşımak için görev üstlenmeyi gerektirdiğini ifade etti.

Üyelerinin gelişmesi, kentin kalkınması ve Türkiye’nin üretim ile ihracat gücünün artması için çalıştıklarını kaydeden GTO başkanları, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında birlik, beraberlik ve çalışkanlığın önemini vurguladı.

Dört kurumun başkanları, mesajlarında Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitleri rahmet ve minnetle, gazileri saygı ve şükranla anarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Bu haber Yeniantep | Gaziantep Haberleri tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yeni Slow Radyo