Kurban Bayramı dolayısıyla Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların milletimiz için çok özel zamanlar olduğunu belirten Kileci “Bir bayrama daha kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Tabii Şubat ayındaki depremlerden bu yana içerisinde bulunduğumuz zor zamandan dolayı bu sevinci biraz buruk yaşıyoruz. Kardeşlik ve paylaşma duygularının daha güçlü hissedildiği ve millet olarak dayanışmayı yeniden hatırladığımız bir dönemin sonrasında bir başka bayrama ulaşmış buluyoruz. Bayramların manevi havası da acıların paylaşılarak hafifletilmesi ve özlemlerin giderilmesine vesile olması sebebiyle normal hayatımıza dönüş için adeta taze bir nefes etkisinde. Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlar, nice bayramlara hep beraber kavuşmayı temenni ederim” dedi.

Mesajının devamında depremlerin ardından toparlanma sürecinin devam ettiğine değinen Kileci “Bambaşka beklentilerle girdiğimiz 2023 yılının henüz başında tarifsiz acılara ve yıkıma sebep olan bir deprem felaketi yaşadık. Üretim tesisleri ve altyapı hasarı bir yana bu süreçte en değerli sermayemiz olan beşerî sermayede ciddi kayıplar verdik. Birçok deneyimli işçimizi ya kaybettik ya da aileleriyle birlikte diğer bölgelere göç ettiler. Nitelikli insan gücü kaybı sonrası üretimi telafi etmek zaman alsa da bölgede kalıp üretmeye devam eden fedakâr işçi ve sanayicilerimizin çabasıyla Mayıs ayında ihracatta 1 milyar dolar barajını aştık. Bu durum zor süreçte emeklerimizin somut bir karşılığının olduğunu göstermesi sebebiyle bölgemize moral verdi. Ayrıca bu manevi günün vesilesiyle afet bölgesine uzatılacak yardım elinin onlarca kişiye umut ve sevinç kaynağı olacağını hatırlatmak istiyorum. Sözlerimi tamamlarken kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kalanlara sağlık diliyorum. Bayramımız kutlu olsun.” diyerek sözlerini noktaladı.