Gaziantep düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünü kutluyor.

Pek çok şehrin "Düşman işgalinden kurtuluş günü" vardır, ancak çoğu fiilen bir işgale uğramamıştır bile.

Gaziantep'in durumu, komşu iller Maraş ve Urfa ile diğerlerinden ayrıdır. Çünkü bu kentler Osmanlı İmparatorluğu'nun savaşta hükmen yenik sayılmasının ardından düşmana devlet eliyle teslim edilmiştir. Önceleri işgale karşı sesiz kalan ancak derinden derine öfke duyan ahali, Padişah'tan gelecek direniş emrini çok beklemeden işgalcilerin yağma ve zulümkar tavırlarına karşı baş kaldırmıştır.

Önce Maraş, ardından Urfa ve enson olarak da Gaziantep'ten kovulan düşman kuvvetlerinin burada tutunamaması aslında Anadolu'nun diğer kentlerinin de kurtulmasını da bir yönüyle sağlamıştır.

93 yıl önce yaşanan cansiperane direnişin ardından kurulan genç Cumhuriyet'in nimetlerinden en az yararlananlar da bu üç kent olmuştur. Yıllarca devletin tek bir yatırımı olmadan ayakta kalmaya çalışan bu üç kent son yıllarda Gaziantep'in rol modelliğinde Cumhuriyet'in devlet eliyle geliştirilen illeri başta olmak üzere tüm Türkiye'ye örnek gelişmeler gösteriyor.

Bugün sosyo-ekonomik gelişme, sanayileşme ve ülke ekonomisine katkı sağlamada ciddi bir gelişme gösteren bölge illeri önümüzdeki dönemde Ortadoğu coğrafsıyla Türkiye arasında önemli bir köprü olmanın yanı sıra girişimcilikleri ve mücadeleci yapılarıyla bir adım öne çıkıyorlar.

Gaziantep de pek çok hasletiyle iki komşusunu geride bırakarak yolun başında, zirveye koşan ilk atlet olmayı sürdürüyor.

93 yıl önce de olduğu gibi Gazi kent aradan yıllar geçmesine rağmen mücadeleci yapısından bir şey kaybetmeyen Gaziantep bayrağı daha ileriye taşımada gösterdiği başarılarıyla her türlü övgüyü hak ediyor.